Van Jumpstarts tot 42seven

Q42 bouwt software. Maar eigenlijk doen we veel meer dan dat.
We denken vanaf het begin met je mee. Vanuit strategie, om samen met jou impact te maken. Vanuit user experience, om van gebruikers fans te maken. En vanuit architectuur, om klaar te zijn voor de toekomst op gebied van schaalbaarheid, security, data ownership, en privacy.

Strategie

Wij noemen dat 'het nootje kraken'.

Ontwikkeling

Met vakmanschap en passie iets maken dat verbazen gaat.

Operatie

Jouw platform als een Zwitsers uurwerk draaiend houden en doorontwikkelen.

Strategie

Het nootje kraken: digitale product- en platformstrategie

Strategie is voor ons een actief woord, waar spanning en ondernemerschap in zit. Geen rapporten en eindeloze powerpoints maar werkende concepten met potentie. Met de gebruikerservaring als groeimotor en een gezond businessmodel. In al ons projectwerk denken we strategisch met je mee. En omdat dat zó goed werkte, doen we het ook al een tijd los van projecten, in de vorm van Jumpstarts en QX.

Jumpstarts: concept en werkend prototype in één week

Jij hebt een droom of een spannende uitdaging. Eigenlijk weet je wel wat je zou willen, maar wat is nou de eerste stap om te zetten? Q42 heeft hiervoor de jumpstart bedacht en intussen tientallen malen met succes toegepast. In één week maken we samen een concept dat benen heeft. Dat we meteen kunnen valideren met gebruikers. En dat we kunnen pitchen aan investeerders of beslissers. Waardoor je grote ambitie direct in beweging is. In een jumpstart maken we het gecompliceerde helder en het vage concreet: jumpstarts zetten strategische ideeën in beweging.

QX: innovatiemotortje voor grote organisaties

Samen met grote organisaties hebben we onze Jumpstart-methodiek gebruikt als herhalend element in een aanpak voor systematische innovatie: QX, een continue maak-leer-cyclus om vernieuwing van binnenuit te versnellen. Bij E.On is dat een end user research lab waarin op basis van een door Q42 ontwikkeld prototyping-platform heel snel ideeën voor de consumentenmarkt kunnen worden gevalideerd. En bij KLM is dat een gezamenlijke experimenteeromgeving waarbij het bedenken, maken èn valideren van procesverbeteringen rondom een vlucht dagen duurt in plaats van maanden.

Ontwikkeling

Projecten en producten

In ons project- en productwerk zijn we je eindgebruiker- en technisch geweten. Wij houden ervan altijd een lekker zoemend team te hebben met Q'ers die jouw product echt tof vinden om te bouwen.

Q42 houdt van een technische uitdaging. Daarbij gebruiken we de techniek die het best past bij het probleem. Q'ers hebben samen bijna elke taal, elk framework en elke cloud-dienst in de vingers, dus kunnen we ervoor zorgen dat we altijd de beste architectuur- en technologiekeuzes maken voor jouw situatie. En naast ontwikkeling bieden we samen met onze partners het volledige spectrum van diensten inclusief merkontwikkeling, visueel- en interactiedesign, copywriting, user testing, security screening en QA.

We houden ervan tijdens de bouw samen te leren en ons voortschrijdend inzicht in te zetten om waar nodig doelen of aanpak bij te sturen ten opzichte van het oorspronkelijke plan. We werken daarom altijd agile, en hebben veel en goede ervaring met het inzetten van flexibele methodieken als Scrum of Kanban.

Projectleiders en ontwikkelaars bij Q42 zijn allemaal gepassioneerd over eindgebruikers èn over technologie. In de ontwikkelsprints zelf strijden we samen voor het beste resultaat. Voor al je gebruikers, dus we letten ook op toegankelijkheid. En op 'unhappy flows', bijvoorbeeld wat je app doet als de internetverbinding wegvalt. Op elk vlak bouwen we wat nodig is om een glimlach op het gezicht van gebruikers te toveren.

Operatie

42seven: post-launch development en maintenance op schaal

Bij Q42 zeggen we altijd dat het pas echt spannend wordt als het project live gaat. Om een applicatie een blijvend succes te laten zijn verdient het ook die blijvende aandacht. Die aandacht geven we met ons 42seven team.

De missie van 42seven is operational excellence. Wat inhoudt dat we garanderen dat het platform van onze klanten nu én in de toekomst van de allerhoogste kwaliteit is. Door het gebruik van de juiste tooling. De juiste architectuur. En: dat we altijd voor onze klanten klaar staan. Dag en nacht. Met een team van specialisten die het platform door en door kennen.

Onze werkwijze baseren we op Google’s Site Reliability Engineering. Dat houdt in dat we, naast het realiseren van nieuwe functionaliteit, ook een dedicated team hebben dat de focus volledig richt op de stabiliteit, beschikbaarheid en performance van systemen. En dankzij onze slimme monitoring oplossingen zien we direct als een probleem optreedt binnen het platform. Sterker nog - we kunnen ze vaak vóór zijn en zodanig een hoge uptime garanderen.