Hoe we werken bij Q42

Het liefst beginnen we direct met bouwen. Dat wil jij ook, want je hebt een fantastisch idee! Maar da’s niet altijd handig. Dus we beginnen met andere dingen. Zoals het stellen van heel veel waarom-vragen.

Ons proces heeft acht stappen. Maar productontwikkeling gaat niet altijd zoals gepland. Dus soms lopen dingen door elkaar, en soms is het logisch om bij een andere stap te beginnen.

1. Je uitdaging

Zijn wij de juiste partij voor jou?

Het beste werk wordt neergezet door teams die energie krijgen van dat werk. Daar geloven wij heilig in. We houden van ambitie en technische uitdagingen, en maken dat graag waar met maatwerk. Als het dan ook nog goed klikt, dan staan wij helemaal aan om samen mooie dingen te bouwen!

2. Strategie

Jouw puzzel, onze puzzel

Wat probeer je te bereiken, voor wie, met welke business case? Hier stellen we al die waarom-vragen. We willen je uitdaging snappen. Zodat we het juiste kunnen bouwen. We kijken naar de technische mogelijkheden en kiezen samen de beste strategie voor jouw product. Zowel voor de eindgebruiker als je organisatie.

Dit doen we bijvoorbeeld in een jumpstart.

Jumpstarts

Begin altijd met het moeilijkste, vinden wij. Een digitaal product heeft vaak een complexe technische uitdaging. In de vorm van een jumpstart bouwen we in een week een proof of concept om zeker te weten dat een idee realiseerbaar is. De inzichten uit het prototype zijn de basis voor onze projectaanpak.

3. Architectuur

De juiste keuze is het halve werk

Een app die het gedrag van mensen verandert. Een website die miljoenen bezoekers tegelijkertijd aan kan. Zulke producten vragen om de juiste technologie. Onze architectuurkeuze in het begin beslist of jouw product straks schaalbaar is en de eindgebruiker weet te verbazen. In onze tech stack houden wij hier altijd rekening mee. Wij zijn niet aan één techniek gebonden, en kiezen bijvoorbeeld graag cloudoplossingen die weinig beheer nodig hebben.

4. Design

De droom verbeelden

Wij werken samen met de beste Nederlandse ontwerpbureaus en freelance designers. Samen met hen zetten we een concept neer dat de droom werkelijkheid maakt.

5. Bouwen

Code kloppen

Elk digitaal product vraagt om een andere oplossing. Of een native dan wel crossplatform app beter geschikt is voor jouw product, dat hangt er vanaf of je een start-up of een corporate bent. Daarom leveren wij maatwerk. En werken we agile. Zo kunnen we samen al lerend toewerken naar een product dat impact maakt.

Testen, testen, testen...

Bij leren hoort natuurlijk testen. Weten hoe mensen een app of website echt gebruiken. Om jouw product uiteindelijk nóg beter te maken. Wij testen dan ook continu. Van een vaste externe tester in het team tot validated learning en usabilitytesting met echte eindgebruikers: alleen door snel bij te sturen kun je een product verbeteren.

6. Team

Je team klaarmaken voor productgroei

Je app of platform staat straks, en dan? De inrichting van jouw team voor het doorontwikkelen van je product is voor ons net zo belangrijk als het product, zeker voor start-ups. We werken samen met je eigen ontwikkelaars aan het product en leiden ze op in onze aanpak.

7. Lancering

Taart!

De lancering is natuurlijk het moment waar we samen naartoe leven. In de praktijk is het minder spannend dan het klinkt. Een app rollen we namelijk vaak gefaseerd uit en een nieuwe website staat altijd al 'in acceptatie' voordat we de knop omzetten. Neemt niet weg dat we wel graag samen met jou een moment prikken om taart te eten.

En verder...

Het werk begint nu pas

Bij het opzetten van nieuwe producten houden we in onze tech stack altijd rekening met een vervolg. Wil je samen met ons doorontwikkelen, dan zorgen we voor slimme keuzes met validated learning. Wil je het product in eigen beheer nemen, dan helpen wij jouw eigen developers bij de overdracht. Immers, hoe succesvoller jouw product en hoe blijer jouw klanten, des te groter onze glimlach.

Kopje koffie doen?

Laat je telefoonnummer achter en we bellen je zo snel mogelijk terug. Je kunt ook een berichtje sturen naar info@q42.nl