Q42 ventures

We hebben van Q42 een plek gemaakt waar we, naast ons werk met klanten, kunnen ondernemen met onze eigen ideeën. Dat noemen we ventures. Soms zijn dat start-ups, soms labels, of gewoon producten waarvan we vinden dat ze er moeten zijn. Dankzij deze ventures kennen we de achtbaan, het risico en de ambitie van ondernemen. We hebben er altijd een paar lopen, van kersvers tot wat volwassener.

Met ons label Hack The Planet proberen we sinds 2017 de wereld te verbeteren met pragmatische technologie. We zien dat slimme en vooral gemakkelijk in te zetten oplossingen het verschil maken bij het aanpakken van problemen op wereldschaal. Issues die al tientallen jaren spelen pakken we aan met (onconventionele) technologie.

Let's change the game. Let's hack the planet!

hack-the-planet.io

Met LessonUp (2015) kun je digitaal les geven met het grootste gemak. Maak gevarieerde interactieve lessen met video, afbeeldingen, interactieve vragen en quizzen. Zo betrek je jouw leerlingen op hun eigen device en differentiëer je naar hun persoonlijke behoeften. LessonUp wordt elke dag gebruikt op basisscholen, voortgezet onderwijs, beroepsopleidingen en hoger.

lessonup.io

Enorme afbeeldingen online zetten was altijd gedoe, maar met Micrio kun je gemakkelijk en soepel high resolution kunst, ontwerpen, satellietbeelden, panoroma’s ontsluiten. Micrio knipt kneitergrote afbeeldingen op in kleine stukjes, zodat je niet hoeft te wachten op het laden van het geheel. En als je opzij beweegt, worden razendsnel de daarvoor benodigde delen ingeladen, voor zover dat nog niet gedaan was door de voorspellende logica. Kortom, slimme technologie in dienst van de beleving van de eindgebruiker.

micr.io

Onze venture 42 Puzzles biedt online puzzels en printservices om uitgevers te helpen de retentie te vergroten en het klantverloop te verminderen. Het portfolio is sinds 2021 uitgebreid met veel originele handgemaakte spelletjes en op maat gemaakte kenmerkende puzzels, evenals populaire spellen zoals Sudoku, Crossword en Wordfind. Alle puzzels zijn eenvoudig te integreren in bestaande websites en apps, en ons team staat klaar om te helpen bij alle stappen in het proces.

42puzzles.com

Met Mibo zijn online afspraken, remote borrels en andere informele virtuele events een stuk natuurlijker dan met bijvoorbeeld Zoom. Geboren uit frustratie over de beperkingen, ongezelligheid en kilheid van de standaard videoconferentietools, maakt Mibo videobellen weer leuk. Mibo combineert de webcam en microfoon van videoconferencing met rondlopen in een 3D-wereld. Hierdoor hoor je alleen de mensen die dicht bij je in de buurt staan. Je kunt dus heel makkelijk met iemand kletsen, terwijl je de mensen verderop ziet maar niet hoort. Zo ontstaan er als vanzelf groepjes waar tussen je heen en weer kunt lopen. Net zoals in het echt. En net zo gezellig!

getmibo.com

In 2016 startten een stel Q'ers onze eigen gamestudio: TurtleBlaze. TurtleBlaze is een gamestudio met een voorkeur voor pixel art, arcade games, racing, 2D, en guns. De eerste game Road Warriors voor iOS en Android is inmiddels al meer dan twee miljoen keer gedownload. In 2020 is KUNAI uitgekomen, een waanzinnige snelle actie-metroidvania voor Nintendo Switch en PC waarin tabletkrijger Tabby de mensheid na een dramatische gebeurtenis moet redden voor verdere uitroeiing.

turtleblaze.com