Spraakassistent House of Talent

Voor Talpa ontwikkelden we een Google Assistant voice-app waarmee kijkers van tv-programma "House of Talent" op de hoogte kunnen blijven van het programma.

Een tweede scherm bij tv-programma's wordt natuurlijk vaker ingezet. Maar met voice is dat nog niet zo vaak gedaan. Toen Talpa ons na het bouwen van een Alexa voice skill voor JUKE vroeg om een Google spraakassistent te ontwikkelen voor het SBS6-programma House of Talent, waren we een en al oor. (pun intended)

Met de voice-app van House of Talent kunnen tv-kijkers via een spraakinterface op de hoogte blijven van al het nieuws rond het programma en de artiesten. Je start de voice-app door 'praat met House of Talent' te zeggen in Google Assistant.

House of Talent-deelnemers Quincy en Luc testen onze voice-app

Naast de gebruikelijke aandachtspunten was een van de grootste uitdagingen bij de ontwikkeling de Engelse uitspraak van 'House of Talent' geschikt te maken voor de Nederlandstalige Assistent. In de app bouwden we diverse dialogen over hoe het met de artiesten gaat, waarvan ze houden en wat ze aan het doen zijn. Ook kunnen gebruikers van de voice-app meezingen en vragen wanneer een artiest optreedt tijdens een liveconcert.

Talpa wilde graag zo vroeg mogelijk een versie live hebben staan, dus bepaalden we samen met welke features we lanceerden, ook om zo snel mogelijk Googles publicatieproces te doorlopen. De wens van snelle iteraties van een voice-app heeft ondertussen bij Q'ers Kamil en Sahan geleid tot het ontwikkelen van een eigen tool, Marvy, waarmee conversaties in korte tijd gebouwd kunnen worden.

Kamil en Sahan delen hun inzichten over ontwikkelen voor voice