De schrijfkamer van Jozua Douglas

In het kader van de Kinderboekenweek ontwikkelden we een interactieve 360-graden foto om kinderen te leren hoe je een verhaal schrijft.

Met onze 'huisgemaakte' super-inzoom tool Micrio hebben we inmiddels al flink wat interactieve storytellingprojecten voor Schooltv gebouwd. We hadden echter nog niet eerder een 360-graden schoolplaat voor kids gemaakt. Tot nu toe. In het kader van de Kinderboekenweek 2018 ontwikkelden we voor de NTR een interactieve 360-graden foto van de werkkamer van schrijver Jozua Douglas met verschillende educatieve elementen. Doel: kinderen leren zelf een verhaal te laten schrijven om hun creativiteit te ontwikkelen.

In de nieuwe schoolplaat kun je rondkijken in de werkkamer van Jozua Douglas, de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk 2018. In zijn kamer vertelt hij via tekstblokjes, video’s en minigames over het proces van het schrijven. Hoe schrijf je een verhaal? Waar haal je je inspiratie vandaan? Waar moet je op letten? Kinderen leren op een speelse, interactieve manier te denken als een schrijver en ontdekken met welke effecten spanning in een verhaal gebracht kunnen worden.

En nu maar hopen dat door onze nieuwe interactive jonge schrijvers hun roeping vinden!