Wyse-app

Voor Wyse, een start-up van de ING, bouwden we een webapp om medewerkers van banken en andere bedrijven bewust te maken van het belang van cybersecurity.

Cybersecurity is een steeds belangrijker onderwerp. Zeker bij banken. Werknemers van een bank zijn immers de eerste verdedigingslinie tegen cybercriminaliteit.

Voor Wyse, een start-up van de ING, bouwden we een webapp om medewerkers van banken en andere bedrijven bewust te maken van het belang van security. Door de spelgebaseerde insteek (à la Duolingo) leren zij op een makkelijke en toegankelijke manier over online veiligheid.

Gebruikers krijgen in de app stapsgewijs, per onderwerp en per episode, informatie over de verschillende aspecten van security en het belang daarvan. Elke episode is opgezet als een soort chatgesprek waarbij de gebruiker verschillende vragen krijgt. Afhankelijk van haar antwoorden kan zij verschillende paden volgen. En verschillende uitkomsten verkennen. De app geeft een duidelijk overzicht van de onderwerpen, episodes en de voortgang die de gebruiker maakt. Nieuwe episodes en onderwerpen worden met intervallen beschikbaar gemaakt en gebruikers krijgen hiervan notificaties in hun mail.

Uitdaging bij deze app was om het CMS zo in te richten dat de verschillende paden van een episode te beheren zouden zijn door Wyse. De content voor elke episode wordt namelijk op maat gemaakt. Via het CMS kan Wyse deze zelf opstellen en beheren.

Prototype Wyse-app