Panorama Mesdag-interactive

Een virtuele tour door het grootste schilderij van Nederland: voor Panorama Mesdag bouwden we een 360° interactive met onze ultra-res storytellingtool Micrio.

Het is 1881. Je staat op het hoogste duin van Scheveningen. Je kijkt uit over het oude vissersdorp, de duinen en de zee. Het strand is vol met bomschuiten, visserslui, paarden en badkoetsen.

Zo'n 150 jaar geleden schilderde en bouwde Hendrik Willem Mesdag deze 360° illusie van Scheveningen: Panorama Mesdag. Het oudste nog resterende panorama van Nederland biedt je rondom uitzicht op een indrukwekkende voorstelling.

Samen met het museum maakten we een interactieve rondleiding door het immense schilderij. Dankzij Micrio, onze eigen ultra-res storytellingtool, is het zinsbegoochelende panorama nu ook virtueel te bezoeken. Net als bij de 360° interactive van het Rijksmuseum, die we aan het begin van de coronacrisis maakten, leidt de online tour van Panorama Mesdag je langs de hoogtepunten van een cultuurhistorisch monument.

Vanwege de extreem hoge resolutie is het mogelijk om details van het schilderij te ontdekken, die je met het blote oog nauwelijks kunt zien. Door in te zoomen ontdek je de verhalen achter deze details. Het museum heeft hiervoor bij verschillende onderdelen markers met extra informatie geplaatst. Zo wordt Panorama Mesdag een echte interactieve ervaring.

Beleef in alle rust vanuit huis het Scheveningse strand uit lang vervlogen tijden!