museum.nl

Samen met de Museumvereniging en Fabrique bouwden we de gloednieuwe website museum.nl met alle collecties, tentoonstellingen en evenementen van Nederlandse musea.

Museum.nl is vernieuwd! Op de nieuwe website van de Museumvereniging vind je alles over Nederlandse musea: hun tentoonstellingen, hun pronkstukken en hun activiteiten, ook voor families.

Samen met de Museumvereniging en ontwerpbureau Fabrique bouwden we de gloednieuwe site als dé plek voor het publiek om geïnspireerd te raken door activiteiten en collecties van musea. Ieder aangesloten museum kan z'n eigen pagina beheren plus tentoonstellingen en evenementen toevoegen.

De website spreekt een breed publiek aan. Daarom hebben we het bezoekers makkelijk gemaakt om in het grote aanbod iets te vinden wat zij leuk vinden. Bezoekers kunnen uitgebreid zoeken, ook naar de musea in de buurt.

Nieuw is de verdieping met themapagina's waarin een verhaal wordt verteld rond voorwerpen uit meerdere musea. Dit onderscheidende onderdeel maakt de website echt een bron van inspiratie voor museumbezoek. Ook doordat er meer informatie te vinden over de topstukken van musea, de pronkstukken.

Met alle inspiratie voor een volgend museumbezoek moet museum.nl uitgroeien tot hét platform van de musea in Nederland, voor zowel Nederlanders als toeristen.