EldersVR

Met een virtual reality-systeem probeert onze tech for good venture Hack The Planet waardevolle connecties te leggen tussen ouderen met gevoelens van eenzaamheid.

Eenzaamheid is een groot sociaal probleem onder oudere mensen. Om ouderen met gevoelens van eenzaamheid te helpen waardevolle connecties te leggen, ontwikkelde onze venture Hack The Planet het virtual reality-systeem EldersVR voor ouderencentra.

Met EldersVR kunnen twee (of meer) ouderen gezamenlijk naar een andere plek (in een andere tijd). Van een gezamenlijk boottochtje door Venetië, tot een reis tussen de Afrikaanse olifanten, of gewoon gezellig wandelen over de Scheveningse boulevard van de jaren '70.

EldersVR in actie

Deze virtual reality-ervaringen brengen herinneringen naar boven en leveren gesprekken op. Gesprekken die anders niet zouden plaatsvinden. Gesprekken die nieuwe connecties tot stand brengen die er zonder EldersVR niet waren geweest.

Wat ooit begon als een droom bij onze non-profit venture Hack The Planet, is uitgegroeid tot een realiteit. Jarenlang hebben we EldersVR met groot enthousiasme uitgebouwd tot een volwaardig product. De reacties van ouderen en zorgmedewerkers hebben ons daarbij heel veel energie gegeven.

Om nóg meer ouderen te bereiken met unieke ervaringen hebben we EldersVR in het voorjaar van 2022 overgedragen aan ondernemer Henrik Hellman. Net als wij gelooft hij in dit product. We zijn supertrots dat we dit welzijnsproject naar de markt hebben kunnen brengen.