Google Assistant-app

Met de digitale assistent die we ontwikkelden voor de MediaMarkt kunnen klanten de actuele aanbieding van de dag opvragen en het product vervolgens bestellen.

Smart homes is voor MediaMarkt één van de allerbelangrijkste speerpunten. Met de komst van de Nederlandstalige Google Assistant in 2018 wilde de elektronicawinkel dan ook graag vooroplopen en z'n services uitbreiden met een spraakgestuurde app. Door de use case klein en gefocust te houden konden we binnen enkele weken een voice-app ontwikkelen voor MediaMarkt. Net als bij de digitale assistent van PostNL waren we vanwege de kleinschalige scope in staat om de virtuele stemhulp van MediaMarkt goed te testen en snel te verfijnen, met veel nieuwe inzichten voor MediaMarkt en onze developers tot gevolg.

Kamil en Sahan delen hun inzichten over ontwikkelen voor voice

De gekozen use case draait volledig om de aanbieding van de dag. Klanten van MediaMarkt kunnen via Google Assistant op hun telefoon de meest actuele aanbieding opvragen, waarna zij geleid worden naar meer informatie in de webwinkel. Hier kunnen zij het product ook direct bestellen. MediaMarkt is hiermee de eerste grote winkelketen van Nederland die aanbiedingen vindbaar maakt in een spraakgestuurde app.

"Het lijkt er sterk op dat we met oplossingen voor de smart home aan de vooravond staan van een volgende revolutionaire intrede."

Ken Fontijn, Chief Digital Officer MediaMarkt Nederland