100 Reporters-app

NGO's hebben een gek probleem, merkte onze venture Hack The Planet. Ze hebben meestal veel supporters. Maar bijna alle NGO's vinden het steeds moeilijker om die te bereiken en betrekken.

Zo ook Mensen met een Missie, een wereldwijd netwerk van mensen die zich inzetten tegen onrecht en uitsluiting. Binnen het project 100 Reporters laten vrijwilligers de stem van mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika horen. Om de verhalen over hoop en doorzettingsvermogen, over conflict en verzoening een platform te bieden ontwikkelde Hack The Planet de 100 Reporters-app met unieke 360-graden foto's uit de meest afgelegen gebieden. De app brengt je dichtbij de livesituatie, zodat je letterlijk het gevoel daar te zijn, ergens in dat afgelegen deel van onze wereld.

De app biedt de mogelijkheid om de reporters op de voet te volgen. Elke reis heeft een tijdlijn die je stap voor stap kunt volgen. Ook kun je meer lezen over de reis én kun je het team bekijken met een eigen profiel voor iedere reporter.

"Met de 100 Reporters-app hebben we een nieuw en innovatief communicatiekanaal gecreëerd dat ons helpt ons te binden aan ons publiek."

Andrea Rodriguez Frohwein, product owner Mensen met een Missie