Lotto website

Het nieuwe lotto.nl bouwden we van de grond af opnieuw op, waarbij veel aandacht uitging naar het compleet op maat gemaakte CMS, een intuïtieve gebruikersflow, maar ook naar speelse, subtiele micro-animaties.

Nadat we al jarenlang de website van Staatsloterij en de portal van Nederlandse Loterij ontwikkelden, begonnen we in 2018 aan een van de andere klassieke merken van de Nederlandse Loterij: Lotto. Aanleiding voor de doorontwikkeling was een update van het reeds bestaande Lotto-spel. Samen met Fabrique bouwden we lotto.nl helemaal opnieuw op. Lekker strak en clean, met speciale aandacht voor een vloeiende beleving op mobile. Inclusief het geherintroduceerde spel en een intuïtieve shopflow, maar ook met speelse, subtiele micro-animaties.

De nieuwe Lotto-website maakt handig gebruik van het generiek inzetbare CMS dat we speciaal voor de Nederlandse Loterij ontwikkelden. Voor de contentmanagers van Lotto gingen we nog een stapje verder met allerlei slimme features die het werk vergemakkelijken. Aan de ene kant hoeven de contentmanagers nu zo min mogelijk in te vullen om bijvoorbeeld een trekking live te zetten. Aan de andere kant hebben wij ze in staat gesteld om allerlei onderdelen van de website te customizen.

In samenspraak met Nederlandse Loterij bepaalden we de architectuur en technologie van het lotto.nl. We kozen er voor om alle software te bouwen in .NET Core en de hosting bij Microsoft Azure onder te brengen voor een zo optimale performance. De spellogica van Lotto wordt via de nieuwe application gateway beschikbaar gemaakt voor Q42, net als de authenticatie en accountgegevens.

Kortom: de nieuwe back-end en website van Lotto maken optimaal gebruik van de ontwikkelde portalfunctionaliteiten van Nederlandse Loterij, met veel extra op maat gemaakte features in het CMS voor de wekelijkse flow van trekkingen.

Oh ja, vergeet vooral niet het favicon te checken. ;)