Jumpstart: AR-app

In één week maakten we voor PostNL een augmented reality-app waarmee je makkelijk het juiste formaat voor pakketjes kunt berekenen.

Binnen één week van een concept tot een werkend prototype komen, dat is de uitdaging bij onze Jumpstarts. Voor PostNL gebruiken we deze methodiek vaker om snel een idee te pitchen aan beslissers en te valideren bij eindgebruikers. Zo ook deze augmented reality-app voor iOS, waarmee klanten van PostNL makkelijk een pakketje kunnen opmeten.

Uit onderzoek van PostNL blijkt namelijk, dat mensen vaak onzeker zijn over welke maat ze nodig hebben voor een pakketje. Wij maakten daarom een digitaal meetlint, waarbij mensen in opeenvolgende stappen de lengte, breedte en hoogte kunnen opmeten. Op basis van de gemeten waarden geven wij dan aan in welke prijscategorie het pakket valt.

Het ontwikkelde AR-prototype hebben we diezelfde week nog aan een gebruikerstest onderworpen. De vele waardevolle inzichten die we hier uit haalden, nemen we mee als we het prototype gaan doorontwikkelen. Dus wellicht vind je deze feature straks in de PostNL-app die wij ook bouwden!