Beginnen met AI

Van Rijksmuseum tot PostNL en BAM, veel bedrijven maken gebruik van onze AI-expertise. Samen met onze klanten implementeren wij artificial intelligence en machine learning regelmatig in hun bestaande en nieuwe producten. Of het nu gaat om een slimmere mobiele app, een betere zoekfunctie of het optimaliseren van werkprocessen: wij geloven dat kunstmatige intelligentie voor elke organisatie toegankelijk en relevant is. Ook jou kunnen we helpen om stap voor stap te innoveren met AI!

Zelf aan de slag met AI

ChatGPT, generatieve AI, Large Language Models, Retrieval Augmented Generation, objectdetectie, de snelheid waarmee AI zich ontwikkelt, doet soms duizelen. Waar begin je? Welke databronnen kun je gebruiken? Hoe maak je het van toepassing op jouw use case? En hoe blijf je voorop lopen ten opzichte van concurrenten? Door inzichten uit onze projecten te delen, samen praktische toepassingen te onderzoeken, en ideeën snel te prototypen helpen wij organisaties om stap voor stap aan de slag te gaan met AI.

 • Presentatie

  Doe inspiratie op

  Onze AI-engineers houden regelmatig presentaties voor bedrijven als Sunweb, HEMA en Rijksmuseum. Daarbij geven we inzicht in de impact van AI op digitale producten, inspirerende voorbeelden van andere organisaties en concrete handvatten om te starten. Of het nu gaat om product managers, developers of contentmakers, na deze presentatie kunnen zij zelf aan de slag met AI-tools!

  Meer weten?
  Stuur een berichtje naar leonard@q42.nl

 • Workshop

  Kom tot concrete eerste stappen

  Na een talk over de mogelijkheden, uitdagingen en valkuilen van AI gaan we in deze masterclass in op de concrete toepassingen voor jouw organisatie. Door middel van een brainstorm verzamelen we innovatieve ideeën die we indelen op haalbaarheid en productiewaardigheid. Na deze op-maat training kunnen jij en je collega’s zelf een eerste strategie en roadmap ontwikkelen.

  Meer weten?
  Stuur een berichtje naar leonard@q42.nl

 • Jumpstart

  Valideer je AI-idee met een prototype

  Naast tips en advies helpen onze AI-experts ook bij het valideren van business ideeën door de technische haalbaarheid te toetsen. In één week bouwen we samen een werkend prototype. Dit testen we gelijk met eindgebruikers en pitchen we naar stakeholders. Met zo’n proof-of-concept maken we het gecompliceerde helder en het vage concreet: na afloop weet je wat er nodig is om jouw AI-case te realiseren.

  Meer weten?
  Stuur een berichtje naar leonard@q42.nl

"Geweldige samenwerking tussen Q42 en Fabrique, waarbij ze in korte tijd een concept hebben omgezet in een haalbaar product. Dit indrukwekkende begin, met mogelijkheden voor OCR, samenvatting en verbeterde metadata, heeft me echt verrast."

Pedro Germano Leal, Associate Director for Digital Asset Management, John Carter Brown Library

Kopje koffie doen?

Laat je telefoonnummer achter en we bellen je zo snel mogelijk terug. Je kunt ook een berichtje sturen naar leonard@q42.nl