Radio 538-app

Met de nieuwe app van Radio 538 kun je livemuziek luisteren, contact opnemen met dj's, tracklists van afgelopen shows afspelen, nummers en shows bewaren en via Spotify direct afspelen.

Een nieuwe mobiele app die beter inspeelt op de trends van online radio en videoconsumptie. En rekening houdt met de behoefte om on demand naar muziek en radio te luisteren. Dat was de vraag waarmee Talpa in 2017 bij ons aanklopte.

Toen we aan de slag mochten om de nieuwe 538-app te bouwen, ging niet alleen ons nostalgiehart maar ook ons nerdhart sneller kloppen. We begonnen te fantaseren over wat je in een auto zou kunnen doen met de techniek van vandaag. Wanneer zou je de 538-app verkiezen bóven die enkele druk op de FM-voorkeuzeknop van je autoradio? Slimme spraakherkenning om substations te hoppen op jouw verbale commando? Snelheid- en locatiedetectie om persoonlijke filemeldingen te krijgen?

Nope. Niks van dat hippe gedoe. Back to the roots: muziek en entertainment! Je favoriete dj's, shows en nummers, niet alleen live beluisteren maar ook opnemen en afspelen wanneer je wilt. Een beetje zoals in 1992 met cassettebandjes, maar dan met de techniek van 25 jaar later.

Zo bouwden we een applicatie waarmee je naast livemuziek luisteren ook de shows streamt, contact opneemt met de dj's, tracklists van afgelopen shows afspeelt, nummers en shows bewaart en via een Spotify-koppeling direct vanuit de 538-app kunt afspelen. En dat kan je FM-autoradio niet. En je cassettedeck ook niet.

De nieuwe iOS- en Android-app hebben we ontwikkeld met React Native. Hierdoor kan het eigen webteam van Talpa Radio, na de ontwikkeling door Hike One en Q42, de app in eigen beheer nemen. In de toekomst kunnen er zelfs componenten gedeeld worden met hun webplatform, dat met onze hulp en advies werd herschreven naar React.