KUNAI

In deze snelle, eigenzinnige metroidvania van onze gamestudio TurtleBlaze vecht je als een sympathieke tablet tegen een robotopstand door allerlei ninjawapens en behendige trucs te gebruiken.

Na twee jaar keihard werken konden we 'm begin 2020 eindelijk lanceren: het nieuwe spel KUNAI van onze venture TurtleBlaze. Wat ooit begon als een mobile prototype, is uitgegroeid tot een volwaardige premium game voor Nintendo Switch en Steam. In de snelle, eigenzinnige metroidvania vecht een sympathieke tablet genaamd Tabby tegen een robotopstand. Door ninjatrucs en -wapens te gebruiken doorkruist Tabby een wereld vol geheimen, verborgen passages en mysterieuze personages.

In KUNAI kunnen spelers speciale vaardigheden, wapens en ninjatrucs ontdekken, terwijl ze de wereld moeten redden voor vijandige robots. De naam van het spel is gebaseerd op het gelijknamige Japanse wapen dat vaak geassocieerd wordt met ninja’s die het gebruikten om gaten in wanden te graven. Door een touw aan de ring te bevestigen, kon de ninja gemakkelijk muren of bomen beklimmen. Ook in KUNAI draait het om snelle bewegingen en behendigheid. Spelers gebruiken hun ninjamobiliteit om plaatsen te bereiken waar geen normale robot ooit zou kunnen komen.

Voor het uitbrengen van KUNAI is onze gamestudio een samenwerking aangegaan met The Arcade Crew. Deze Franse boetiekuitgeverij, onderdeel van Dotemu, richt zich op het produceren en publiceren van games met een retro-sfeer, gemaakt door kleine creatieve teams.

KUNAI release trailer