Over Q42

'Een technisch innovatief internetbureau', zeggen sommigen. 'Nerds', zeggen anderen. Wij zelf bijvoorbeeld, als we eerlijk zijn. We houden namelijk heel erg van goed programmeren.

Maar dat is niet het hele verhaal. Techniek is pas interessant met mensen erbij. We vinden het daarom nog leuker om zo te programmeren dat ons werk niet alleen nuttig, maar ook vriendelijk is.

Lots of toys for girls and boys op onze kantoren in Den Haag en Amsterdam

Het begon met een klein Karsje

Q42 nerdlogo

Er was eens een Kars die zich op school verveelde. Tot zijn vader een Commodore 64 kocht. Deze Commodore was voor Kars niet zomaar een computer, maar het ding waar hij zijn hersens mee kon kraken en creatief mee kon zijn. Toen hij tien was begon Kars voor de lol met programmeren: code kopiëren, worstelen en kijken wat hij er zelf mee kon. Op de middelbare school was het hetzelfde liedje, dus programmeerde hij daar vrolijk door met pen en papier. Zo zijn trouwens een hoop Q’ers begonnen met programmeren: een eerste computer, een hoop nieuwsgierigheid, een beetje verveeld en een dosis creativiteit. Daar kom je al een heel eind mee! En daar komen we nog steeds een heel eind mee, want zo werken we hier ook. Programmeren zoals wij dat doen bestaat uit een combinatie van creativiteit, problemen oplossen, engineering en puzzelen. We vervelen ons nooit meer.