Arbeidsvoorwaarden en zo

Je wilt bij Q42 solliciteren? Hieronder hebben we op een rijtje gezet, wat je krijgt van Q. Het overzicht met al onze vacatures vind je hier.

Salaris

Een eerlijke beloning. Dat is wat we willen. Je salaris hangt dus niet af van je onderhandelingsvaardigheden, maar van wat je kunt en wat je bijdraagt aan Q. En het niveau dat we denken dat je hebt vergeleken met andere Q'ers. We willen namelijk dat nieuwe mensen hetzelfde verdienen als Q'ers die al bij ons werken. Ook het omgekeerde geldt: als blijkt dat je meer kunt, passen we je salaris aan.

Vakantiedagen

Je krijgt 25 vakantiedagen op basis van voltijd. En geen flauwe regels waarbij je ziektedagen daarvan afgetrokken worden of iets dergelijks. Het is overigens prima om tot een stuk of vijf vakantiedagen meer op te nemen in een jaar en dat dan te verrekenen met je salaris. Meer komt ook wel eens voor, maar daar kletsen we natuurlijk graag eerst even over.

NS Business Card

Helaas geen auto of motor van de zaak bij Q. Wel krijgen alle vaste medewerkers een NS Business Card, waarmee al het zakelijk vervoer geregeld is: trein, tram, bus, OV-fiets, NS-taxi, Greenwheels, allemaal met één pasje en de factuur gaat naar Q. Wij promoten reizen met het OV en de fiets. Als voor jou reizen met de auto echt handiger is, krijg je hier reiskostenvergoeding voor.

Laptop plus andere hard- en software

Wat heb je nodig om jarenlang je werk goed te kunnen doen? Ten eerste een laptop met een beetje lekkere specs. Goedkoop is duurkoop in onze ervaring en je moet er natuurlijk ook wel een beetje blij van worden. Voor alle andere benodigde hard- en software loop je even naar één van de Q'ers met creditcard, je legt in Tweet-formaat uit wat je nodig hebt en waarom, en dan wordt het geregeld.

Pensioen

Wij hebben meer verstand van programmeren dan van pensioenen. Daarom hebben we daar een goede adviseur voor: Erik. Een typisch gesprek tussen Erik en een Q’er gaat als volgt:

Erik: "Bij Q42 betaal je zelf 4,2% (mooi getal!) van de pensioengrondslag, Q42 vult aan tot het maximum van de staffel 2 4% beschikbare premieregeling. Daarnaast betaalt Q42 alle bijbehorende premies, die gaan dus niet van je inleg af."

Q'er kijkt glazig.

Erik: “Je hebt een erg mooie pensioenregeling.”

Q'er kijkt blij.

Q’ers die Erik wel begrijpen, snappen dat hoe ouder alle Q'ers worden, hoe duurder het voor Q wordt. Het maximum stijgt immers met je leeftijd. Maar dat vinden we helemaal niet erg. We zijn allang blij dat het goed geregeld is.

Ouderschapsverlof

Als je moeder wordt, krijg je minimaal zestien weken verlof: zes weken zwangerschapsverlof en minstens tien weken bevallingsverlof. Als je kindje later wordt geboren dan uitgerekend, krijg je extra weken.

Als je vader wordt, krijg je één werkweek vrij. Je krijgt dus het aantal uren in je contract vrij, ook als je in werkelijkheid minder werkt door een lopend ouderschapsverlof.

Er bestaat de mogelijkheid om tot vijf weken aanvullend geboorteverlof op te nemen. In deze periode vergoedt het UWV 70% van je salaris. Q vult dat de eerste twee weken aan tot 100%.

Als je moeder of vader wordt, kun je ook gebruikmaken van de wettelijke regeling om in het eerste levensjaar van je kindje negen weken ouderschapsverlof te nemen. Daarbij vergoedt het UWV 70% van je salaris.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

We zijn er best trots op dat Q42 het enige internetbureau in Nederland is, dat een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering geregeld heeft. Q'ers betalen enkele euro's van hun bruto salaris, Q betaalt de rest. Daarmee ben je een stuk beter gedekt, mocht er onverhoopt iets gebeuren.

Telefoon- en internetvergoeding

Vaste telefoons of een mobieltje van de zaak naast je eigen telefoon in je broekzak vinden we maar gedoe. In plaats daarvan krijgt elke Q'er een vergoeding voor het gebruik van zijn of haar eigen mobiel. Wel zo makkelijk.

Lunch plus andere etenswaren en dranken

Je lunch wordt door Q vergoed. In Den Haag verzorgt Trudy de lunch, in Amsterdam halen we zelf altijd wat lekkers. Voor wie tussendoor wat wil snaaien, hebben we ook genoeg (gezonde en minder gezonde) snacks. En als je iets mist, mag je het doorgeven.

Opleidingen en conferenties

De ontwikkeling van de Q'ers vinden we ontzettend belangrijk. Daarom juichen we het toe, als je een training volgt of een conferentie bezoekt, zoals Google I/O of WWDC. Ook bieden we interne opleidingen, waaronder een iOS- en Android-training, waarmee je je kennis kunt uitbreiden.

Passietijd

Elke twee weken hebben we op vrijdag Passietijd. Iedereen mag dan een hele dag doen wat zij of hij wil. Passietijd wordt apart ingepland. Je project rekent dan dus in principe niet op je. Door deze tijd apart te reserveren voelen we ons vrij om in iets nieuws te duiken of om samen gewoon even iets tofs te bouwen.

Semi-flexibele werktijden

Omdat we graag nauw samenwerken proberen we zoveel mogelijk samen op kantoor te zijn. De richtlijn is van 9.00 tot 17.30 uur (de lunchpauze is je eigen tijd). Maar we gaan daar flexibel mee om. Werk je de ene dag wat langer door, dan ga je de volgende dag wat eerder weg. Moet je overdag even een boodschap doen, dan regel je zelf wanneer je dat compenseert. Niemand checkt je uren, dat is jouw verantwoordelijkheid. Zolang je het maar met je team overlegt.

Feesten

Succes moet je vieren, roepen we regelmatig. Naast epische jaarlijkse Q-uitjes naar bijvoorbeeld Portugal of Marokko doen we ook elk jaar een Lenteborrel en een Kerstborrel met aanhang en kinderen. Daarnaast worden er door Q'ers ook regelmatig andere events en uitjes georganiseerd, zoals pubquizzes, pokeravonden, analoge game-avonden, motorweekendjes, wintersporten, fotografietrips, concertbezoeken, noem maar op.

Uitzonderingen

Ja, die maken we. We zijn er scherp op dat we onze mensen niet ongelijk behandelen, maar aan de andere kant is niemand hetzelfde. Sommige Q’ers kopen bijvoorbeeld structureel wat extra vakantiedagen. Anderen hebben een tijdje in het buitenland gewoond en op afstand voor Q gewerkt. Alles is bespreekbaar.