Arbeidsvoorwaarden en zo

Je wilt bij Q42 solliciteren? Hieronder hebben we op een rijtje gezet, wat je krijgt van Q. Het overzicht met al onze vacatures vind je hier.

Salaris

Een eerlijke beloning. Dat is wat we willen. Je salaris hangt dus niet af van je onderhandelingsvaardigheden, maar van wat je kunt en wat je bijdraagt aan Q. En het niveau dat we denken dat je hebt vergeleken met andere Q'ers. We willen namelijk dat nieuwe mensen hetzelfde verdienen als Q'ers die al bij ons werken. Ook het omgekeerde geldt: als blijkt dat je meer kunt, passen we je salaris aan.

Vakantiedagen

Je krijgt 25 vakantiedagen op basis van voltijd. En geen flauwe regels waarbij je ziektedagen daarvan afgetrokken worden of iets dergelijks. Het is overigens prima om tot een stuk of vijf vakantiedagen meer op te nemen in een jaar en dat dan te verrekenen met je salaris. Meer komt ook wel eens voor, maar daar kletsen we natuurlijk graag eerst even over.

NS Business Card

Helaas geen auto of motor van de zaak bij Q. Wel krijgen alle vaste medewerkers een NS Business Card, waarmee al het zakelijk vervoer geregeld is: trein, tram, bus, OV-fiets, NS-taxi, Greenwheels, allemaal met één pasje en de factuur gaat naar Q. Wij promoten reizen met het OV en de fiets. Als voor jou reizen met de auto echt handiger is, krijg je hier reiskostenvergoeding voor.

Laptop plus andere hard- en software

Wat heb je nodig om jarenlang je werk goed te kunnen doen? Ten eerste een laptop met een beetje lekkere specs. Goedkoop is duurkoop in onze ervaring en je moet er natuurlijk ook wel een beetje blij van worden. Voor alle andere benodigde hard- en software loop je even naar één van de Q'ers met creditcard, je legt in Tweet-formaat uit wat je nodig hebt en waarom, en dan wordt het geregeld.

Pensioen

Vrijwel geen enkele Q'er had iets voor aanvullend pensioen geregeld en had iets van: dat regel ik nog wel eens. Omdat we dit belangrijk vinden, hebben we het als volgt geregeld: je betaalt zelf 4,2% (mooi getal!) van de pensioengrondslag, Q42 vult aan tot het wettelijk maximum en betaalt daarnaast alle bijbehorende premies (ze gaan dus niet van je inleg af). Inderdaad, hoe ouder alle Q'ers worden, hoe duurder het voor Q wordt. Het wettelijk maximum stijgt immers met je leeftijd. Maar dat vinden we helemaal niet erg. We zijn allang blij dat het nu goed geregeld is. Het is afwachten wat we er aan over houden tegen de tijd dat we met pensioen mogen, maar het is in elk geval het maximale.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

We zijn er best trots op dat Q42 het enige internetbureau in Nederland is, dat een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering geregeld heeft. Q'ers betalen enkele euro's van hun bruto salaris, Q betaalt de rest. Daarmee ben je een stuk beter gedekt, mocht er onverhoopt iets gebeuren.

Telefoon- en internetvergoeding

Vaste telefoons of een mobieltje van de zaak naast je eigen telefoon in je broekzak vinden we maar gedoe. In plaats daarvan krijgt elke Q'er een vergoeding voor het gebruik van zijn of haar eigen mobiel. Wel zo makkelijk.

Lunch plus andere etenswaren en dranken

Je lunch wordt door Q vergoed. In Den Haag verzorgt Trudy de lunch, in Amsterdam halen we zelf altijd wat lekkers. Voor wie tussendoor wat wil snaaien, hebben we ook genoeg (gezonde en minder gezonde) snacks. En als je iets mist, mag je het doorgeven.

Opleidingen en conferenties

De ontwikkeling van de Q'ers vinden we ontzettend belangrijk. Daarom juichen we het toe, als je een training volgt of een conferentie bezoekt, zoals Google I/O of WWDC. Ook bieden we interne opleidingen, waaronder een iOS- en Android-training, waarmee je je kennis kunt uitbreiden.

Passietijd

Elke twee weken hebben we op vrijdag Passietijd. Iedereen mag dan een hele dag doen wat zij of hij wil. Passietijd wordt apart ingepland. Je project rekent dan dus in principe niet op je. Door deze tijd apart te reserveren voelen we ons vrij om in iets nieuws te duiken of om samen gewoon even iets tofs te bouwen.

Semi-flexibele werktijden

Omdat we graag nauw samenwerken proberen we zoveel mogelijk samen op kantoor te zijn. De richtlijn is van 9.00 tot 17.30 uur (de lunchpauze is je eigen tijd). Maar we gaan daar flexibel mee om. Werk je de ene dag wat langer door, dan ga je de volgende dag wat eerder weg. Moet je overdag even een boodschap doen, dan regel je zelf wanneer je dat compenseert. Niemand checkt je uren, dat is jouw verantwoordelijkheid. Zolang je het maar met je team overlegt.

Feesten

Succes moet je vieren, roepen we regelmatig. Naast epische jaarlijkse Q-uitjes naar bijvoorbeeld Portugal of Marokko doen we ook elk jaar een Lenteborrel en een Kerstborrel met aanhang en kinderen. Daarnaast worden er door Q'ers ook regelmatig andere events en uitjes georganiseerd, zoals pubquizzes, pokeravonden, analoge game-avonden, motorweekendjes, wintersporten, fotografietrips, concertbezoeken, noem maar op.

Uitzonderingen

Ja, die maken we. We zijn er scherp op dat we onze mensen niet ongelijk behandelen, maar aan de andere kant is niemand hetzelfde. Sommige Q’ers kopen bijvoorbeeld structureel wat extra vakantiedagen. Anderen hebben een tijdje in het buitenland gewoond en op afstand voor Q gewerkt. Alles is bespreekbaar.